Wat is een Beknopt Onderhoudsplan (BOP) ?

Een Beknopt Onderhoudsplan (BOP) wordt opgesteld om inzicht te verkrijgen in benodigde onderhoudsbudgetten en de termijnen waarop onderhoud planmatig uitgevoerd dient te worden in een tijdsperiode van 10 jaar. Zo kan de VvE of eigenaar van een vastgoedobject gepast budget reserveren. Dit budget is bedoeld voor instandhouding van het vastgoed en blijvend functioneren op een redelijk niveau. Het inspectierapport is een momentopname en dient als basis voor het opstellen van de begroting (BOP). Vanwege de scope van het onderzoek is deze rapportage beperkt tot genoemd doel.

Het beknopte onderhoudsplan (BOP) is dan ook een eenvoudige versie van de uitgebreide Meerjarenonderhoudsplanning. De BOP is een prijstechnisch goedkoper alternatief voor het vaststellen van uw reservefonds bij kleinere VvE’s (tot maximaal 3 appartementen). Een MJOP geeft dan ook een vollediger en betrouwbaarder beeld van de onderhoudstoestand en het reservefonds van het object ten opzichte van de BOP. Desalniettemin is de BOP ontwikkeld met de markt en wordt deze geaccepteerd door banken en geldverstrekkers. Banken en geldverstrekkers hebben hiermee zicht op de te verwachten kosten en risico's bij financiering van het object.

Voorbeeld rapportage BOP

Voor het opstellen van al uw MJOP's, DMJOP's en BOP's conform de NEN2767 voor VvE's, Residentieel Vastgoed, Commercieel Vastgoed, Zorg Vastgoed en Gemeentelijk & Maatschappelijk Vastgoed in : Noord-Holland (incl. Texel), Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Meerjarenonderhoudsplan, Duurzaam Meerjaren onderhoudsplan, Beknopt Onderhoudsplan, Excel onderhoudsplanning,  mjop voorbeeld excel, mjop software , beknoptonderhoudsplan, meerjarenonderhoudsplan excel, voorbeeld mjop kleine vve,  Purmerend, Amsterdam, Zaandam, Heerhugowaard, Alkmaar, Rotterdam, Den Haag, Zandvoort, Haarlem, Almere, Google,  Onderhoud pand.