Wat is een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP)?

In een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) staan alle onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw om ervoor te zorgen dat het in (dezelfde) goede staat blijft. Een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) gaat een stap verder. Hier gaat het niet alleen om inzicht in welke onderhoudswerkzaamheden er wanneer en tegen welke kosten er moeten gebeuren. Het gaat er bij een DMJOP om dat u voldoet aan de wettelijke eisen rondom energiebesparing, veiligheid en binnenklimaat. Een DMJOP is dus breder en vollediger.

DJMOP gaat verder dan het MJOP

Vervangt het DMJOP een MJOP? Nee dat is niet het geval. In een MJOP staat hoe u het gebouw in de huidige staat houd en wat daarvan de kosten zijn voor de komende 25 jaar. In een DMJOP staat hoe u de verbeteringen kunt doen aan het gebouw en wat daarvan de kosten zijn. Het DMJOP wordt gemaakt op basis van het MJOP en aangevuld met een energie prestatie advies. Hierin worden verschillende energiebesparende en energieopwekkende mogelijkheden uitgewerkt die u als VvE of gebouweigenaar kan uitvoeren om te verduurzamen.

Twee rapporten vergelijken

U blijft dus twee rapporten nodig hebben en niet alleen het MJOP. De belangrijkste reden hiervoor is dat u als VvE, vastgoedbeheerder of eigenaar de mogelijkheid heeft om te kiezen en te vergelijken. Door de twee rapporten naast elkaar te leggen kunt u precies zien welke op lange termijn het voordeligst is. In een DMJOP staan de maatregelen om te verduurzamen. Deze zullen op de dag van aanschaf duurder zijn dan de maatregelen uit het MJOP. Maar op langer termijn kan het juist goedkoper zijn, doordat er bijvoorbeeld bespaard wordt op energiekosten. Door verder te kijken naar energiebesparende en energieopwekkende mogelijkheden kunt u hiermee overwegen om het gebouw te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst.

Voor het opstellen van al uw MJOP's, DMJOP's en BOP's conform de NEN2767 voor VvE's, Residentieel Vastgoed, Commercieel Vastgoed, Zorg Vastgoed en Gemeentelijk & Maatschappelijk Vastgoed in : Noord-Holland (incl. Texel), Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Meerjarenonderhoudsplan, Duurzaam Meerjaren onderhoudsplan, Beknopt Onderhoudsplan, Excel onderhoudsplanning,  mjop voorbeeld excel, mjop software , beknoptonderhoudsplan, meerjarenonderhoudsplan excel, voorbeeld mjop kleine vve,  Purmerend, Amsterdam, Zaandam, Heerhugowaard, Alkmaar, Rotterdam, Den Haag, Zandvoort, Haarlem, Almere, Google,  Onderhoud pand.